Hoofdpijn massage

 

Wist je dat volgens de laatste onderzoeken 1 op de 5 Nederlanders tegenwoordig minimaal 1 dag in de week hoofdpijn heeft? Dat is 20%!!!

De hoofdpijn die met stip op nummer 1 staat is de zogenaamde spanningshoofdpijn.
Migraine komt ook heel veel voor, per dag hebben alleen al in Nederland 70.000 mensen last van een migraineaanval.
We kennen hoofdpijn in verschillende verschijningsvormen: zeurend, drukkend, kloppend, bonkend of stekend. De redenen zijn al net zo verschillend: stress, verkrampte spieren, verkoudheden, griep, hormoonschommelingen, slecht slapen, voeding en ziekte. Hoofdpijn kan een duidelijk signaal zijn van het lichaam dat er rust moet worden  gepakt. In rust kan het lichaam herstellen en zijn balans terugvinden.

Met pijnstillende medicatie is er tegenwoordig best veel aan de pijnklachten te doen, maar mensen zijn zich er vaak niet van bewust dat de medicatie de oorzaak van de hoofdpijn niet aanpakt. Sterker nog de pijn medicatie helpt ons om nog langer door te gaan met datgene waar we misschien wel hoofdpijn van hebben gekregen. Niet zeuren maar doorgaan is helaas een maatstaf in de westerse maatschappij, dus men pakt een pilletje en gaat door. Kies je voor pijnmedicatie, dan is het dus belangrijk om daarnaast altijd je rust te pakken en het lichaam zo de mogelijkheid te geven om te herstellen.

Voorkomen is beter als genezen

 

Natuurlijk is het bij hoofdpijn beter voorkomen als genezen. Een regelmatige hoofdpijnmassage kan daar hopelijk veel aan bijdragen. Houd verder rekening met de levensstijl. Voldoende uren slapen, overdag regelmatig rust pakken, stress zoveel mogelijk vermijden en ook ,rustig en gezond eten horen daarbij. Probeer veel  prikkels door tv, pc mobiel te vermijden. Ga lekker naar buiten, of een sport waarvan je kan ontspannen.

 

Weet op welke manier jij jou energie voorraad kan aanvullen is belangrijk, want het is niet onuitputtelijk. Ontspannen kost tijd, maar uiteindelijk levert het je veelmeer tijd op als je rustiger bent, je kunt je beter focussen, je gaat veel effectiever te werk en krijgt geen hoofdpijn.