Wat is Reiki ?

 

Reiki ondersteunt het proces van persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing, zowel op lichamelijk als geestelijk niveau. Het helpt je in je eigen kracht te gaan staan.

Reiki is een Japans woord dat Universele Levensenergie betekent. Deze energie is overal in en om ons aanwezig. We worden als mens geboren met energiekanalen waar deze energie doorheen stroomt. In de loop van ons leven raken deze kanalen verstopt door alles wat we meemaken. Hierdoor kan de Universele Levensenergie er niet meer vrij doorheen stromen en ontstaat een gevoel van ‘uit balans zijn’.

 

Reiki volgens het Usui Shiki Ryoho systeem is een eenvoudige, natuurlijke en meest effectieve methode om de universele levensenergie weer vrij te laten stromen in ons zelf en anderen waarop Reiki wordt toegepast. Reiki wordt overgedragen door de handen op bepaalde plaatsen op het lichaam te leggen, o.a. op het hoofd, schouders, borst, buik en rug. Ontkleden is hierbij niet nodig.

 

Reiki stimuleert het zelf genezend vermogen in de mens en draagt bij aan het herstellen van jouw innerlijke balans. Reiki steunt je in het nemen van je eigen verantwoordelijkheid. Het helpt je gedachtepatronen en emoties los te laten waardoor het positieve kan gaan groeien. Reiki ondersteunt bij wat op dat moment belangrijk is voor degene die Reiki ontvangt.